Starters

 

Het realiseren van een briljant idee tot een succesvolle onderneming is een weg vol (on)verwachte hindernissen. Velen gaan onvoldoende voorbereid van start.

Daarom dient vooraf alles goed op een rijtje gezet te worden. Zaken als vakkennis, commercieel en financieel inzicht, organisatie- en doorzettingsvermogen, inzet, besluitvaardigheid en mensenkennis zijn essentieel bij het slagen van een nieuw op te zetten onderneming. Voor de vaardigheden en kennis waarover u niet beschikt, is het raadzaam om externe deskundigen in te schakelen. Zo biedt RZN Administratie & Advies, advies en begeleiding op financieel en fiscaal gebied en verzorgen wij op een efficiënte manier uw financiële- en loonadministratie. Het persoonlijke contact staat daarbij voorop, zodat u altijd meteen met uw vragen bij de juiste persoon terecht kunt. Want zeg nu zelf 'U wilt toch geen nummer zijn?'

RZN Administratie & Advies biedt hulp bij een goede start. Zo wordt het slagingspercentage van uw onderneming aanzienlijk groter. Concreet betekent dit advisering en begeleiding bij:

Rechtsvorm

Voor het uitoefenen van een onderneming wordt gebruikgemaakt van een bepaalde rechtsvorm: o.a. eenmanszaak, VOF of BV. De rechtsvorm is bepalend voor zaken als aansprakelijkheid en fiscale behandeling. U begrijpt dat de juiste keuze erg belangrijk is. Voor de bepaling hiervan staat RZN Administratie & Advies u bij met deskundig advies.

 

Bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername is de overnameprijs vaak een discussiepunt. Er spelen veel niet tastbare factoren een rol, waardoor de waardevaststelling van een onderneming (veelal) een complexe aangelegenheid is. Zo dient rekening gehouden te worden met o.a. "goodwill" (vermogen tot het behalen van toekomstige winsten) en "stille" reserves op activa/passiva. Daarnaast zal een bedrijfsovername een flinke investering ineens vergen, waardoor niet alleen onderhandelt moet worden met de verkopende partij maar ook met een kredietvertrekker. RZN Administratie & Advies staat u bij in het gehele proces en adviseert u zowel juridisch als belastingtechnisch.